023-233034999 info@MG-Bouw.com

PAK DE JUISTE TAPE

 

TAPE

PROGRAMMA

VAST-R® tapes zijn bij uitstek geschikt om folies luchtdicht op de constructie aan te brengen. Bij gebruik van deze tapes is het belangrijk om er steeds op te letten dat de folie, de tape en de constructie ten opzichte van elkaar moeten kunnen “zetten”. Door temperatuurverschillen zullen de verschillende delen krimpen of uitzetten. De lijmlaag en de lijmlaag drager moeten dus voldoende elastische eigenschappen hebben en niet door veroudering bros worden. Alle VAST-R®  tapes zijn ontwikkeld voor toepassing in de bouw en voldoen dus aan deze eisen.

Waarom een luchtdichte afwerking van de constructie?
Een wand of dakconstructie in een gebouw is een combinatie van een constructief deel en één of meerdere lagen isolatie aangevuld met een buiten of binnen afwerking. Dak, wand of vloerconstructies moeten tochtvrij zijn maar, minstens zo belangrijk, de isolatielagen moeten droog zijn en droog blijven door de jaren heen.
Vocht in de isolatie zorgt voor warmtegeleiding waardoor de isolatiewaarde drastisch afneemt. De oorspronkelijk afgegeven Rc waarde wordt dan bij lange niet meer gehaald.

Vocht in de isolatie en in de rest van de constructie veroorzaakt bovendien schimmel en houtrot waardoor een riskant ziek-makend klimaat in het gebouw ontstaat. Het luchtdicht maken van de constructie is daarom van evident belang om een duurzaam goed isolerende buitenschil te garanderen. “Luchtdicht” geeft wellicht de associatie met “verstikkend” maar dat is het nu juist niet. Een goed gedetailleerde en afgewerkte luchtdichte constructie “ademt”, waardoor condens, mocht dit een keer ontstaan, snel kan ontsnappen.

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly