023-233034999 info@MG-Bouw.com

PAK DE JUISTE FOLIE

HET TAFTEX® FOLIE PROGRAMMA

Met TAFTEX® krijg je een luchtdicht verhaal. TAFTEX® membranen worden door de professional gezien als de standaard wanneer het gaat om effectief luchtdicht bouwen. Een isolatielaag is een buffer tussen een koude en een warme zone.

In de woningschil zit de isolatie tussen de warme binnen ruimte en het koude buiten. Warme lucht bevat relatief veel waterdamp dat door “het woongedrag van de bewoner” continu wordt aangevuld door adem, transpiratie, douchen en de wasmachine. Hierdoor is de dampspanning in de woning groter dan daar buiten. Vochtige lucht wordt daarmee door de constructie (en dus door de isolatie) naar buiten gedrukt. Dit is de belangrijkste reden dat een constructie altijd luchtdicht moet worden opgeleverd (bouwbesluit).

Het TAFTEX® programma biedt voor elk constructievlak een oplossing. Standaard wordt aan de binnenzijde (de warme zijde) de TAFTEX® IN-100 toegepast. Dit is een robuuste dampremmende folie die in de meeste gevallen volstaat. 

Moet de binnenzijde van een vochtiger ruimte zoals een badkamer of een sauna van binnenuit dampdicht worden afgewerkt, dan raden wij de IN-150 aan. Aan de buitenzijde (de koude zijde) van de isolatie dient een waterdichte, ademende folie te worden toegepast.

Hiervoor biedt TAFTEX® de EX-140 aan. In het geval er sprake is van een gedeeltelijk “open gevel” dient de dampopen folie bestand te zijn tegen UV belasting. Daarvoor speciaal is de EX-210. Deze laatste wordt ook aanbevolen als onderdakfolie bij “oud Hollandse” dakpannen. Deze pannen sluiten minder goed op elkaar aan waardoor UV-licht tussen de pannen door op de folie terecht kan komen. UV bestendigheid is dan een “must”.

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly